Nordanstigskusten visade sig från sin bästa sida idag!

På hundpromenad mellan Lönnångersfjärden och Morängsviken stannade vi till vid denna fina plats och fikade. Målet var ju kommunens nya planområde, magiskt vackert även där. Planerat av oss faktiskt, fast i kommunens regi. ;)

Nu är det på allvar, nu kör vi!

För några dagar sedan fick vi äntligen vårt godkännande för F-skatt, (så efterlängtat).
Alla vi träffat och pratat med har gång på gång frågat när vi sätter igång. DET ÄR NU!
I veckan som kommer (v. 8) så går utskick iväg från oss till tänkbara kunder. Men misströsta inte om ni inte får något, det är bara att slänga iväg ett mail med kontaktuppgifter till den ni vill ska ha så skickar vi inom en arbetsdag. 

Ha en riktigt fin helg och alla hjärtans dag önskar vi på Grato arkitekter.

Vad är viktigast – strandskyddet eller sjönära tomter?


Nu kan du läsa en dom som Mark- och miljööverdomstolen (MÖD) meddelade i slutet av förra året. I domen kom MÖD fram till att kommunens vilja att erbjuda fler sjönära tomter skulle gå före strandskyddet. Detta efter att domstolen gjort bedömningen att det var tillåtet att upphäva strandskyddet till förmån för utbyggnad av bostäder i ett fritidshusområde. Kommunen fick därför igenom sin detaljplan. MÖD ansåg också att det var rätt att besluta om enskilt huvudmannaskap i området.

http://markochmiljooverdomstolen.old.domstol.se/Domstolar/markochmiljooverdomstolen/Svea%20HR%20P%204928-18%20Dom%202019-10-10.pdf